پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 2450
نویسنده : علی اکبری

امروزه دانش آموزان در حالی كه به كلاس درس می آیند كه قبلاً با تكنولوژی‌های نوین در زندگی روزانه روبرو شده اند. آنها پول هایی را می بینند كه توسط ماشین آلات خاصی چاپ می شوند، نظاره گر قیمت گذاری و كنترل وسایل خریداری شده در قسمت خروجی سوپر ماركت ها می باشند و به تنهایی یا با دوستان خود مشغول بازی های كامپیوتری می شوند و با بازی های چند رسانه ای MULTI MEDIA سرگرم می شوند.

سرگرمی های خانگی و همراه كردن سرگرمی و آموزش به كمك (IT) باعث می شود بعضی از بچه ها به فن آوری هایی دسترسی پیدا كنند كه با آن مقدار زیادی اطلاعات رد و بدل می كنند یا مقادیر قابل توجهی از اطلاعات را ورق بزنند.

تحقیقات و مطالعات نشان می دهد كه بسیاری از دانش آموزان ممكن است با یك حس آرامش و آشنایی با (IT) و با یك نگرش كنجكاوانه و مطمئن نسبت به فن آوری نوین و مهارت های مورد نیاز به مدرسه بیایند تا حس كنجكاوی آنها برانگیخته تر شود.

چیزی كه دانش آموزان ممكن است از معلمشان انتظار داشته باشند، این است كه معلم از آن ها در توسعه ی این مهارت ها حمایت كند تا مهارت ها و تكنیك‌های آموخته شده توسط آن ها تكرار گردد و كلیه ی این اطلاعات توسط بچه ها به طور خلاق و موثر مورد استفاده قرار گیرد.

دسترسی به فن آوری اطلاعات می تواند پا را از محدوده ی سنت ها فراتر بگذارد و احتمالات جدیدی را در برابر چشمان ما بگشاید. افراد می توانند با سرعت و با هزینه‌ی كمی برای پیشرفت اجتماعی ، اقتصادی و آموزشی با دیگران ارتباط برقرار كنند. انقلاب های فن آوری با ایجاد تغییراتی در شرایط عملی زندگی و جنبش هایی در ارزش ها و نگرش ها به سوی اهداف متعالی در حركت است . گرچه كسانی هستند كه این انقلاب را پیشرفتی مثبت ارزیابی می كنند و می گویند كه (IT) باعث ارتقای سطح زندگیشان گشته است اما با این وجود كسانی هم هستند كه به پیامدهای احتمالی این زندگی سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی توجه دارند و ماهیت كسانی را كه این فن آوری را در اختیار دارند، ‌زیر سئوال می برند.

بنابراین ،‌ معلمان باید درك درستی از فن آوری های مختلف و كاربرد موثر آن ها در محدوده ی فرهنگ بدست آورند و بدانند كه فن آوری چگونه كارهای بچه ها را در مدارس تحت تاثیر قرار دهد؟

آیا (IT) موجب تقویت یادگیری دانش آموزان می شود؟

برخی معتقدند كه (IT) دارای نیروی لازم جهت تقویت برنامه ی آموزشی فعلی می باشد . این عده هم چنین مدعی هستند كه (IT) باعث ارتقای سطح تجربیات و درك برنامه آموزشی می گردد و حتی به جهاتی موجبات گستردگی فكری و یادگیری را فراهم می آورد. البته این ادعاها به این معنا نیستند كه وقتی بچه ها از كامپیوتر استفاده می كنند به صورت خودكار برنامه آموزشی را به طور موثر یاد می گیرند.

علی رغم بودجه ای كه توسط دولت ها برای تجهیز مدارس در نظر گرفته می شود ، مدارك و شواهدی وجود دارد كه حاكی از این مطالب است كه اگر چه هزینه های زیادی صرف مجهز نمودن مدارس به كامپیوتر و سایر ابزارهای (IT) می شود اما كامپیوترها در كلاس های درس تاثیر مثبت محدودی داشته اند. البته زمانی كه بین شاگردان و معلم دركنار (IT) تعاملاتی وجود داشته،‌ تاثیرات مثبتی كه (IT) بر یادگیری دانش آموزان داشته است به خوبی قابل مشاهده و تشخیص است.

استفاده از(IT) در كلاس درس نوگرایی و دگرگونی را به ارمغان می آورد. این كلمات هر كدام به تنهایی می توانند یك نوع حس اضطراب و تهدید را تولید كنند و اولین واكنش این خواهد بود كه فرد بخواهد كامپیوتر را درگوشه ای از اطاق رها كند ، روی آن را با چیزی بپوشاند یعنی نمودی از یك كلاس غیرمشاركتی و مرده ایجاد شود. پذیرفتن نوگرایی و سینه سپر كردن جهت ایجاد تحولات،‌ توام با ریسك می باشد و در این مسیر، فرد می پذیرد كه كامل نیست و نیاز به كسب صلاحیت ها و دانش های نوین دارد. مصداق این امر زمانی است كه معلمان مجبور می شوند مهارت های تكنیكی را بیاموزند و مهارت های آموزشی خود را كشف كنند.

اگر ما بپذیریم كه برای كاربرد (IT) در آموزش و پرورش ، دلایل اقتصادی ، اجتماعی ، عقلانی و تربیتی وجود دارد، بنابراین باید كاملاً دقیق فكر كنیم كه ما و دانش‌آموزانمان چه نوع استفاده هایی موثر و مناسبی را از (IT) می توانیم داشته باشیم؟ باید در ارتباط با انواع خاص تكنولوژیكی و دیجیتالی و كاربرد خاص آنها،‌چیزی فراتر از حس اعتماد فنی دراختیارمان باشد، یعنی نه تنها باید بدانیم چطور از منابع (IT) استفاده كنیم بلكه باید چرا و در چه مواقعی از آن ها بهره ببریم؟

سرعت تحولات وپیش رفت سخت افزارها و نرم افزارها آن قدر زیاد است كه بعد از گذشت یك سال وقتی نام قدرتمندترین كامپیوتر را می شنویم به آن می خندیم. فقط به خاطر این كه كامپیوتر در طول همین یك سال یك مرحله از استاندارد فعلی فاصله گرفته است .

نوعی تكنولوژی كه بچه های ما در ده سال آینده از آن استفاده می كنند، احتمالاً با میز كامپیوتر، صفحه كلید و كامپیوترهای كیفی امروزه قابل تشخیص نخواهد بود.

منابع و ماخذ:

1.         لاولس ، آوریل، نقش IT در كلاس درس . ترجمه ی منوچهر فضلی خانی و فرهاد فتحی نژاد ، انتشارات ورای دانش

2.         مدیریت طرح توسعه فن آوری اطلاعات .www.it.edu.ir

3.         موسسه آموزش عالی آزاد مدیریت و فن آوری امیر كبیر www.acmt.ac.ir

4.         دفتر مدیریت طرح و توسعه فن آوری اطلاعات و ارتباطات www.ict.edu.ir

5.         IT در برنامه آموزش ملی www.nc.uk.net

6.         نگاه به آینده ی IT در مدارس www.dfes.gov.uk






مطالب مرتبط با این پست
.



می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: